Nissan fjerner Carlos Ghosn fra styret

Nissans aksjonærer har stemt for å fjerne tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn fra styret.

Eugene Hoshiko

Det ekstraordinære aksjonærmøtets konklusjon faller kun dager etter at Ghosn på nytt ble pågrepet.Nyhetsbyrået AFP melder at den nye arresten kommer som følge av at påtalemyndigheten etterforsker påstander knyttet til Nissan-midler på minst 32 millioner dollar som ble overført til en distributør i Oman.Aksjonærene har også bestemt å fjerne Ghosn-støttespiller Greg Kelly fra styret. Også han er i påtalemyndighetens søkelys.Jean-Dominique Senard er valgt inn i styret.19. november i fjor ble Ghosn pågrepet i Japan, siktet for bedrageri, blant annet ved å ha underrapportert lønn og for å ha forsøkt å overføre tap på egne investeringer til Nissan.Ghosn benekter alle anklager og har hele tiden fastholdt at han ikke har gjort noe galt.(©NTB)