Nissan-topp Ghosn pågrepet igjen i Tokyo

FILE - In this April 20, 2018, file photo, then Nissan Chairman Carlos Ghosn speaks during an interview in Hong Kong. Japan's court has denied the prosecutor's request to extend detention of ex-Nissan chair Carlos Ghosn. Ghosn, facing financial misconduct charges in Japan, says he will hold a news conference April 11. Ghosn said Wednesday on his new verified Twitter account he is getting ready to tell the truth. (AP Photo/Kin Cheung, File) Kin Cheung

Tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn ble tidlig torsdag morgen igjen pågrepet i Tokyo, ifølge lokale medier.

Ifølge TV-kanalen NHK ble Ghosn, som var løslatt mot kausjon, pågrepet som følge av at en ny anklage mot ham etterforskes.– Dette er nok et forsøk fra enkelte hos Nissan på å få meg til å tie ved å villede anklagerne. Hvorfor arrestere meg, hvis det ikke er for å prøve å bryte meg ned? Jeg vil ikke la meg knekke, sier Ghosn i en uttalelse etter fengslingen.Hans advokat kaller pågripelsen «ekstremt upassende» og sier han ikke skjønner hvorfor hans klient igjen er i politiets varetekt.32 millioner dollarGhosn var inntil i fjor styreleder og administrerende direktør i franske Renault, styreleder i japanske Nissan og styreleder i industrisamarbeidet Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.Nyhetsbyrået AFP melder at den nye arresten kommer som følge av at påtalemyndigheten etterforsker påstander knyttet til Nissan-midler på minst 32 millioner dollar som ble overført til en distributør i Oman.Ifølge en AFP-kilde som har kjennskap til saken, antas det av noe av beløpet ble brukt til å kjøpe en luksusbåt til Ghosn og hans familie.Bedrageri19. november i fjor ble Ghosn pågrepet i Japan, siktet for bedrageri, blant annet ved å ha underrapportert lønn og for å ha forsøkt å overføre tap på egne investeringer til Nissan. Renault anklager ham også for å ha tilegnet seg nærmere 500.000 kroner gjennom en sponsoravtale Renault hadde med Chateau de Versailles.Ifølge den franske avisen Le Figaro ble pengegaven brukt til en storslått bryllupsmottakelse Ghosn i 2016 holdt i Grand Trianon, ett av flere palasser i Versailles utenfor Paris.Ghosn benekter alle anklager og har hele tiden fastholdt at han ikke har gjort noe galt.Han ble i mars løslatt mot kausjon på nærmere 78 millioner kroner. Han oppholdt seg i en midlertidig bolig sentralt i Japans hovedstad da han ble pågrepet tidlig torsdag.(©NTB)