Programvareoppdatering snart klar for testing

Ny programvare i Boeing 737 MAX skal testes innen utgangen av neste uke.

Næringsliv

Amerikanske luftfartsmyndigheter skal innen utgangen av neste uke teste ut Boeings programvareoppdatering for 737 MAX-flyene, opplyser flyprodusenten.Til sammen 346 mennesker har mistet livet i to 737 MAX 8-ulykker i Indonesia i oktober og Etiopia i mars. Flytypen ble etter Etiopia-ulykken satt på bakken av luftfartsmyndigheter over hele verden.Tidligere denne måneden varslet Boeing at selskapet har utført en rekke tester av programvareoppdateringen. Boeing håper at programvareoppdateringen får grønt lys, noe som vil være et viktig skritt videre for å få flyene på vingene igjen. En talsmann for Boeing sier håpet er at det vil skje etter at luftfartsmyndigheten FAA har holdt møte med luftfartsmyndigheter fra andre land 23. mai.En programvarefeil mistenkes å ha bidratt til begge ulykkene med den nye flytypen.

boeing
boeing 737
boeing 737 max
Nyheter
Næringsliv