SAS: Ingen mekling med pilotforeningene

SAS ønsker en slutt på streiken så kjapt som mulig, men det er ikke er noen samtaler mellom partene, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i flyselskapet.

Svein Østerhus
Næringsliv

– Det pågår ingen mekling akkurat nå. Vi ønsker definitivt en slutt på streiken og er åpne for avtaler når som helst, men nå pågår det ingen mekling, ingen samtale, sier Johansen til NTB. – Det er en skyhøy avstand mellom partene nå, sier Johansen, som tilføyer at det god stemning og en gjensidig respekt mellom partene.Han opplyser at SAS mener at lønnskravene fra pilotene er urimelig høye.Rundt 64.000 mennesker blir rammet av SAS-streiken søndag når 587 nye SAS-avganger innstilles i Skandinavia. Likevel opplyser Johansen om at det er 292 avganger som kommer til å gå som normalt.– Det er mange som har fått inntrykk av at alle fly er kansellert, noe som fører til at mange av dem som faktisk har fly som går, ikke møter opp. Mange som har fly som er kansellert, skulle gjerne hatt de plassene. Reisende som er usikre på om flyene går må sjekke SAS sine hjemmesider hvor man se om flyene går, sier han.(©NTB)

sas
flystreik
Nyheter
Næringsliv