Sier ja til handelssamtaler med USA

EUs medlemsland gir tommel opp.

President Donald Trump speaks in the Oval Office during a meeting with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu at the White House in Washington, Monday, March 25, 2019. Earlier, Trump signed an official proclamation formally recognizing Israel's sovereignty over the Golan Heights. (AP Photo/Susan Walsh) Susan Walsh

EUs medlemsland gir grønt lys for handelssamtaler med USA, bekrefter flere EU-kilder overfor NTB.Forhandlingsmandatet ble godkjent på ambassadørnivå torsdag. Dermed gjenstår kun formell godkjenning på ministernivå før samtalene kan starte.Denne godkjenningen kan ventes på EUs jordbruks- og fiskeriministermøte førstkommende mandag.Vedtaket kommer etter måneder med fastlåste diskusjoner der Frankrike har blokkert for enighet.(©NTB)