Slik lurer du skityvene i påsken

Hvert år blir nordmenn frastjålet skiutstyr for millioner av kroner, men du kan med ett enkelt triks lure kjeltringene.

- Et par dyre ski som står utenfor varmestuen er et enkelt bytte. Ikke er de låst, de står blant mange andre og det er vrient å se om den som tar skiene er eieren eller ikke, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring, i en meldingen.Hun vet hva hun ville gjort for å lure tyvene.- Sett dine og en annens ski sammen i umake par. Eller sett en barneski sammen med en voksenski. Det er ikke rakettforskning, men hvilken tyv gidder å ta med seg to ulike ski? En enkelt ski er ikke spesielt enkelt å omsette for en tyv, sier hun.Alternativt kan du gå til innkjøp av en skilås. Det finnes flere på markedet for et par hundrelapper, for eksempel i sportsbutikker. - Som oftest er dette en wirelås som er lett og ha med seg i lomme eller sekk. Det er en billig forsikring for å ikke miste de nye superskiene dine, sier Slettemoen i meldingen.Hvis du har reiseforsikring og skiene dine blir stjålet mens du spiser lunsj kan det være hjelp å få. Unntaket er hvis du lar skiene stå ubevoktet over lengre tid.- Så hvis du er ferdig for dagen bør du huske å sette skiene på hytta eller låse dem inn i skiboksen, sier Slettemoen.


Les også