Toppsjef tordner mot laksearving

TrønderEnergi har fått nok av Gustav Witzøe og hans advokater. 

Mot to stemmer vedtok kommunestyret på Frøya torsdag stans av den planlagte vindkraftutbyggingen i Trøndelagskommunen.I 2013 fikk Trønderenergi og Stadtwerke München konsesjon til å bygge fjorten 180 meter høye vindmøller i øykommunen. Mandag 1. april markerte kraftselskapene starten på vindkraftutbyggingen, men aksjonister fra Nei til vindkraftverk på Frøya tok oppstilling og blokkerte fysisk anleggsstarten.Torsdag vedtok kommunestyret at TrønderEnergis dispensasjon for bygging ikke lenger er gyldig.Demonstranter har siden begynnelsen av april forsøkt å hindre byggingen vindparken, godt hjulpet av den Frøya-baserte oppdrettsgründeren Gustav Witzøe og hans advokater. Ståle Gjersvold, toppsjef i TrønderEnergi har nå fått nok.- Det som er spesielt her, er at en som er blitt mangemilliardær basert på oppdrett, for det første ikke er opptatt av forutsigbarheten for en næringslivsaktør som oss, og for det andre øser av sin rikdom til å understøtte ulovlig aksjonsvirksomhet, sier Gjersvold til DN og legger til.- Det er ganske spesielt at en som er blitt rik på å utnytte fellesskapets naturressurser på sjøen, bruker ressurser for å ødelegge for fellesskapets og offentlig eide selskapers produksjon av fornybar energi på land, sier han videre. - Norsk matproduksjon har høy kvalitet og skjer på en miljømessig bærekraftig måte. Noe helt annet er det å «teppebombe» en sårbar kystkommune med monstermaster som vil skade viktige naturverdier, og som aldri ville blitt tillatt nært inntil en storby, svarer Witzøe blant annet til avisen.