USAs handelsunderskudd minket ytterligere

Presidentboligen Det Hvite Hus i Washnington D.C. i USA - Foto: Reuters

USAs handelsunderskudd minket med 3,4 prosent i februar, ifølge nye tall fra det amerikanske næringsdepartementet.

For andre måned på rad minket USAs handelsunderskudd, og det nådde sitt laveste nivå på åtte måneder i februar, ifølge tall som ble lagt fram onsdag.Forskjellen mellom USAs eksport og import falt til 49, 4 milliarder dollar, noe som tilsvarer en nedgang på 3,4 prosent. Underskuddet i januar ble oppgitt til å være 51,1 milliarder dollar, mens underskuddet i desember var på 59,9 milliarder dollar.Eksporten økte i februar med 1,1 prosent til 209,7 milliarder dollar ved en økning i forsendelser av fly, personbiler og medisiner. Importen steg med 0,2 prosent til 259,1 milliarder dollar.USAs handelsunderskudd i forhold til Kina minket med 28,2 prosent. Eksporten til Kina steg 18,2 prosent til 8,4 milliarder dollar, mens importen fra Kina sank med 20,2 prosent til 33,2 milliarder dollar.Etter at president Donald Trump i fjor innførte toll på en rekke varer fra Kina, har det utviklet seg en omfattende handelskrig mellom landene.(©NTB)