Weinsteins voldtektssak utsatt igjen

Rettssaken mot den voldtektstiltalte filmmogulen Harvey Weinstein er utsatt til 9. september.

Harvey Weinstein leaves State Supreme Court, in New York, Friday, April 26, 2019. A judge decided Friday to hold an important pretrial hearing in Harvey Weinstein's sexual assault case in secret, saying the former movie mogul's right to a fair trial outweighed news organizations' arguments for keeping the courtroom open. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew
Næringsliv

Saken mot Weinstein ble tidligere i våres utsatt og skulle etter planen kommet opp for retten 6. mai. Fredag bestemte imidlertid en dommer å utsette saken på nytt, med ytterligere fire måneder.Avgjørelsen kom i et lukket rettsmøte i New York. Møtet handlet i hovedsak om vitneførselen i saken, der Weinstein er tiltalt for voldtekt av en kvinne i 2013 og et overgrep mot en annen kvinne i 2006. Weinstein risikerer livstid i fengsel.Da metoo-kampanjen skjøt fart, var Weinstein en av dem som ble beskyldt for en rekke tilfeller av trakassering og overgrep. Over 70 kvinner i Hollywood-miljøet har kommet med anklager mot ham. Påtalemyndigheten vil at dommeren skal la flere av disse kvinnene vitne i saken. Aktoratet ønsker å vise et mønster av overgrep mot kvinner fra den mektige filmprodusentens side.Forrige gang saken ble utsatt skyldtes det store utskiftinger blant Weinsteins forsvarere. Saken er ventet å vare i ti uker.(©NTB)

weinstein
Nyheter
Næringsliv