Akademikerne og Oslo kommune er enige

Akademikerne og Oslo kommune kom mandag ettermiddag til enighet i mellomoppgjøret.

Etter en kort streik som legger press på forhandlingene i 2020, er Akademikernes medlemmer i rådhuset tilbake på jobb tirsdag morgen.Natt til fredag brøt Akademikerne meklingen med Oslo kommune og gikk ut i streik. Akademikerne krevde at forhandlingene skulle skje lokalt på den enkelte arbeidsplass.– Vi har gjennom streiken fått klart fram at Oslo kommunes lønnspolitikk er utdatert. Akademikerne vil ha et lønnssystem som belønner kompetanse, ansvar og innsats, og som sikrer at kommunen kan tiltrekke seg og beholde høyt utdannede. Dette er avgjørende for å kunne skape gode tjenester, velferd – og en grønn og trygg by, sier Erik Graff, forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune.Etter to dagers markering valgte Akademikerne å avslutte streiken mandag ettermiddag, og har blitt enig med arbeidsgiver om å signere tariffavtalen.– Streiken har vært kort og målrettet. Vi ønsket å si tydelig fra til Oslo kommunes ledelse om at vi har fått nok av dagens sentralstyrte system. Samtidig har det vært viktig for oss å ikke ramme en uskyldig tredjepart, nemlig Oslos innbyggere. Derfor har vi valgt en kortvarig konflikt i år, sier Graff.(©NTB)