Au-pair-byrå håper justisministeren endrer reglene

Energy Au Pair håper regelverket blir endret som følge av saken vedrørende justisminister Jøran Kallmyrs au pair som nå er utvist fra Norge.

Energy Au Pair fungerte som mellomledd da justisminister Jøran Kallmyr (Frp) ansatte au pairen som nå er utvist fra Norge. Aftenposten avslørte onsdag at kvinnen fra Filippinene måtte forlate Norge 10. mai fordi UDI mener hun arbeidet ulovlig hos Kallmyr i perioden august til oktober i fjor.Familien Kallmyr og au pairens advokat står imidlertid fast på at hun kun flyttet inn hos familien som gjest, laget mat til seg selv og vasket egne klær. I denne perioden hadde hun levert inn deler av søknaden på nett, men ikke levert fullstendig søknad, som gjøres ved oppmøte hos politiet. – Det er ikke alle au pairer som fysisk leverer søknad til politiet før de flytter inn, sier Natalia Ravn-Christensen i au pair-byrået Energy Au Pair til  VG.Nå håper byrået at justisministersaken vil medføre endringer i reglene, der det ifølge VG ikke er helt tydelig om det er utelukket å flytte inn hos vertsfamilien som en gjest og uten å utføre arbeid, før møtet hos politiet er gjennomført.Energy Au Pair opplyser at dette er den første saken i sitt slag byrået har hatt.– Jeg håper at reglene endres til at au pairen kan jobbe fra dagen hun leverer søknaden online. Da har hun kontrakten og alle formaliteter på plass, og vil ikke være avhengig av når politiet har tid, sier Ravn-Christensen.(©NTB)