Cuba avviser Trumps påstander

President Donald Trump talks with reporters outside the White House before traveling to Alabama to visit areas affected by the deadly tornadoes, Friday, March 8, 2019, in Washington. (AP Photo/ Evan Vucci) Evan Vucci

President Donald Trump truer med sanksjoner mot Cuba dersom de ikke trekker tilbake styrker i Venezuela. Cubas utenriksminister sier Trump er feilinformert.

I en Twitter -melding tirsdag kveld anklager den amerikanske presidenten Cuba for å bistå Venezuela militært for å støtte Venezuelas president Nicolás Maduro.Trumps uttalelse får Cubas utenriksminister Bruno Rodríguez til å reagere.– USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton er en patologisk løgner som feilinformerer Donald Trump. Det er ingen cubanske tropper i Venezuela. Det er heller ingen cubanere som tar del i militæroperasjoner eller sikkerhetsoperasjoner der, skriver han på Twitter.Trump truet Cuba med å innføre handelsboikott «sammen med sanksjoner på høyeste nivå» mot Cuba dersom øystaten ikke trekker sine militære styrker tilbake.– Forhåpentligvis vil alle cubanske soldater returnere til øya omgående, skriver han.Rodríguez skriver videre i sin melding at de bare har helsepersonell som jobber med humanitært arbeid i Venezuela.– Jeg avviser sterkt Trumps handelsboikott, skriver han.(©NTB)


Les også