Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 1. mai.

1. mai-markeringDet arrangeres 1. mai-markeringer rundt om i hele landet.Ved arrangementet på Youngstorget i Oslo er byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) og Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) hovedtalere.Demonstrasjoner i VenezuelaDet er ventet nye demonstrasjoner i Venezuela onsdag.Disse ledes av opposisjonsleder Juan Guaidó med mål om å styrte president Nicolás Maduro. Natt til onsdag sa han i en TV-tale at han ikke lar seg påvirke av «imperialistiske krefter» og viser til opposisjonslederen.Nynazister møtes i SverigeNordiska motståndsrörelsen (NMR) har 1. mai igjen fått tillatelse til å demonstrere i Ludvika i Dalarna i Sverige.Lokalt næringsliv og foreninger har mobilisert bredt for å vise at nynazistene ikke er velkomne.USAs justisminister i senatshøringWilliam Barr ventes torsdag å vitne i Senatets justiskomité.Ministeren er kalt inn for å svare på spørsmål om Russland-rapporten til spesialetterforsker Robert Mueller.(©NTB)