EU innfører pristak for internasjonale samtaler og SMS

Et nytt pristak for internasjonale samtaler og tekstmeldinger trer i kraft i EU onsdag denne uka. Innføringen blir noe forsinket i Norge.

Næringsliv

De nye reglene betyr at europeere vil betale maksimalt 19 cent i minuttet pluss moms når de ringer til andre EU-land, og maksimalt 6 cent pluss moms per SMS.De nye reglene trer i kraft i EU onsdag 15. mai. I Norge vil de tre i kraft noe senere.EU-kommisjonens håp er at pristaket skal vise europeere at EU faktisk gjør en forskjell i folks dagligliv.EU har allerede avskaffet såkalte roamingavgifter, det vil si ekstrakostnadene man tidligere måtte betale når man brukte mobilen i utlandet.Det nye regelverket som nå innføres, gjelder avgifter man må betale når man ringer eller sender tekstmeldinger til utlandet hjemmefra.(©NTB)

eu
mobil
pristak
sms
Nyheter
Næringsliv