Første direkterute fra Norge til Kina

Det kinesiske selskapet Hainan Airlines skal fly tre ganger i uken fra Oslo til Beijing. Onsdag letter det første kommersielle ruteflyet fra Oslo Lufthavn.

Den første avgangen vil bli markert med et arrangement hvor både næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), Hainan Airlines Avinor, Innovasjon Norge og Visit Oslo deltar.Flyturen fra Oslo vil ta 9 timer og 35 minutter, mens returen vil ta 10 timer. Ruten skal flys med fly av typen Airbus A330-300, med plass til nærmere 300 passasjerer, ifølge Dinside.– Dette er viktig for den norske økonomien. Vi får flere turister til Norge og mer sjømat ut i verden, sa lufthavndirektør Øyvind Hasaas ved Oslo Lufthavn til NTB da flyruteavgangen ble signert i den kinesiske hovedstaden i oktober i fjor.Inntil nå har man vært nødt til å reise ut i Europa for å komme seg til Kina, med København og Stockholm som nærmeste mellomlandingsstopp.Hainan Airlines er ett av Kinas største flyselskap og har over 600 fly. Samtidig eier selskapet flere digre resorter på øyprovinsen Hainan – Kinas svar på Syden.(©NTB)