Gjelsten snur kriseselskap

Etter en mislykket satsing på prosjekter i egen regi ble A Bygg i februar i fjor kjøpt opp av Fabritius Gruppen (Bjørn Rune Gjelsten). Den nye eieren har til sammen tilført over 80 millioner i frisk kapital og A Bygg har fått en ny ledelse.Etter bare 10 måneder kan selskapet nå presentere et årsregnskap i pluss.- Selv om overskuddet er lite har alle prosjekter nå en akseptabel margin, noe som beviser at vi har lykkes i å snu skuta, sier Morten Raugstad, administrerende direktør i A Bygg, i en melding.I 2018 omsatte A Bygg Entreprenør for 481,84 millioner, mot 384,16 millioner året før. Driftsresultatet endte på 1,13 millioner, mot et negativt driftsresultat på 28,81 millioner kroner for et år siden. Selskapet fikk et årsresultat på 177.750 kroner, mot et negativt resultat på 18,70 millioner kroner i 2017.Den nye direktøren har sammen med den øvrige ledelsen og organisasjonen gjennomført en omfattende restrukturering, hvilket også betyr at A Bygg har vært gjennom en solid slankekur. I 2017 var antall årsverk 35 mens det krympet til 22 året etter.- Vi har valgt å fokusere på det vi kan best, rendyrke virksomhetsområdene lager- og logistikk, kontor og næring, samt rehabilitering. For å styrke selskapet og bygge oppunder den satsingen ledelsen legger opp til har Fabritius tilført A Bygg ytterligere egenkapital, forteller Raugstad.A Bygg retter seg mot profesjonelle aktører i eiendomsbransjen. Forretningsideen er å utvikle, prosjektere og gjennomføre byggeprosjekter på Østlandet. Selskapet leverer nybygg og rehabiliteringsprosjekter innen kontor, næring, lager og logistikkbygg.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker