- Nå falt det skikkelig her

Stor usikkerhet i markedet.

- Nå falt det skikkelig her. Det skjedde jævlig fort - for to timer siden, sier en eksportør til iLaks.- Det var de store som plutselig slapp prisen ned. Men, det er ikke det, det har vært tregt hele uken. Det har vært med tap.- Det ble for høyt. Når en passerer 60 kroner, så funker ikke markedet, forklarer han til nettstedet.- Litt kaos idag, sier en lakseselger hos en nordnorsk oppdretter til iLaks. - Det er litt som skjer rundt algeoppblomstringen, og hvordan markedet reagerer på det. Det er mulig en må slakte en del i løpet av helgen. Det er mye av denne fisken som er 1-3 kilo.- For 3-6 kilo hører jeg stabile priser, men har foreløpig ikke mange salg. Jeg hører også fra en del eksportører at det skal ned. Men i flymarkedet tok det bare ett minutt å bekrefte første ordren, sier han.De syv industrikildene iLaks har snakket med viser til følgende prisleie (FOB oppdretter) for neste uke:

  • 3-4 kilo: 55-58 kroner
  • 4-5 kilo: 57-60 kroner
  • 5-6 kilo: 58-63 kroner
  • 6+ kilo: 65-72 kroner