Nær dobling i import av elsykler

I fjor ble det importert om lag 60.900 elsykler til Norge - en økning på 42 prosent fra året før.

Over halvparten av syklene kommer fra Kina, ifølge ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).– På de neste plassene på listen over de største eksportørene av elsykler til Norge finner vi Tyskland og Taiwan. Det er det samme bildet som året før, sier førstekonsulent Kjersti Fjærtoft Fossanger i SSB.Mens importen av elsykler ifjor økte med 42 prosent, økte den kun med 3 prosent for ordinære sykler. Det blir imidlertid importert langt flere ordinære sykler enn elsykler – rundt 335.000 sykler ble importert i løpet av 2018.– Også her er det Kina vi importerer klart mest fra. Rundt 60 prosent av importen av vanlige sykler i fjor kom fra Kina, mens i overkant av 20 prosent kom fra Taiwan. Andre viktige sykkeleksportører til Norge er Indonesia og Kambodsja, sier Fjærtoft Fossanger.(©NTB)