KjøpLogg inn

Ny lakseavtale mellom Norge og Kina

Mandag signeres ny lakseavtale mellom Norge og Kina

Publisert 19. mai 2019 kl. 16.41
Oppdatert 19. mai 2019 klokken 17.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord

Mandag vil det bli signert en ny lakseavtale mellom Norge og Kina, som skal åpne opp for ytterligere lakseeksport mellom de to landene.- Kina er en av våre største vekstmarkeder. Disse avtalene er viktige for norske sjømatbedrifter. Økningen i sjømatkonsumet i Kina er større enn hele den årlige produksjonen i Norge. Det sier litt om hvor viktig dette landet er, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp).Den nye avtalen vil bli signert mandag sammen med Kinas toll- og veterinærminister Ni Yuefeng, som for tiden er på Norgesbesøk.Lakseprotokollen ble signert for første gang i 2017, og varer i to år av gangen. Kina er vårt største vekstmarked i første kvartal 2019. Så langt i år er det eksportert sjømat til Kina for over 1,3 mrd. kroner, opp 41 prosent fra samme periode i fjor.I tillegg vil det også mandag bli signert en avtale som skal bidra til å sikre markedsadgang for norsk fiskemel og -olje i Kina.(©NTB)