Nytt privatfly til Røkke-selskap

Aker blar opp 507 millioner kroner for nytt fly

Kjell Inge Røkke-dominerte Aker la i dag frem tall for årets første kvartal. I fokus var naturlig nok at porteføljeselskapet hadde en økning i «net asset value» (NAV) på hele 14,5 milliarder kroner, eller 34,7 prosent sammenlignet med fjerde kvartal 2018.Litt lenger ned i presentasjonsmateriale fremgår det at selskapet hvor Røkke eier 67 prosent, har gjort en forskuddsbetaling på 149 millioner kroner for et nytt fly.Kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker opplyser til Hegnar.no at flyet ble bestilt i fjor sommer og vil leveres i september. Flyet det dreier seg om er av typen Falcon 8x, og vil erstatte et fly som Aker eier 50 prosent. Dette nye flyet vil bli heleid av Aker.Ifølge Kigen betaler Aker totalt 58 millioner dollar, eller rundt 507 millioner kroner for flyet.Falcon 8x er flaggskipet til den franske flyprodusenten Dassault Aviation. Ifølge flyprodusentens nettside har flyet en rekkevidde på 11.945 km. Det betyr at Røkke og andre i Aker-systemet kan fra Oslo problemfritt nå destinasjoner som Los Angeles og Hong Kong uten å mellomlande.Flyet har en kapasitet på opptil 18 passasjerer og har en marsjfart på 850 km/t.Kjøpte «Ghana-express»Når Aker nå tar levering av det nye flyet i september, blir det selskapets andre fly på kort tid. I september i fjor kunne Kapital fortelle at Aker hadde gått til innkjøp av et Falcon 900LX fra 2014 til drøye 180 millioner kroner.Ifølge Kapital blir dette flyet populært kalt «Ghana-expressen» internt i Aker fordi det blir brukt til å frakte ansatte i Røkkes nye oljebaby, Aker Energy, til og fra Ghana.På spørsmål fra Hegnar.no om hva det nye Falcon 8x-flyet skal brukes til, svarer Kigen:- Aker-eide selskaper har virksomheter i hele verden, og benyttes i den forbindelse.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker