Rapport: Viking Sky var ett-to minutter unna katastrofe

Cruiseskipet Viking Sky var bare trolig bare ett eller to minutter unna å gå på grunn på Hustadvika i Møre og Romsdal, ifølge en foreløpig rapport.

Næringsliv

Rapporten ble lagt fram av Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge torsdag, melder NRK.– Skipet var veldig nært å gå på grunn. Det var kanskje snakk om 100 meter. Og det er klart, hadde de ikke fått i gang maskinen på skipet, så kunne vi hatt en katastrofe med mange mennesker i sjøen. Og da ville vi nok ha fått omkomne, sier operativ redningsinspektør Ståle Jamtli ved HRS.Han anslår at skipet bare var ett minutt eller to unna å gå på grunn, med de store følgene dette ville ha fått i det dårlige været.Det var 1.373 personer om bord da Viking Sky fikk motorstans på havstrekningen Hustadvika ved 14-tiden lørdag 23. mars. Rundt 470 passasjerer ble heist om bord i helikoptre i en omfattende redningsaksjon.(©NTB)

viking sky
viking cruises
torstein hagen
hovedredningssentralen
hustadvika
Nyheter
Næringsliv