Regjeringen i Venezuela offentliggjør krisetall

For første gang på nærmere fire år har myndighetene i Venezuela lagt fram tall som viser den desperate økonomiske situasjonen i landet.

Ifølge landets sentralbank krympet økonomien med hele 22,5 prosent i første kvartal i fjor sammenlignet med året før, mens inflasjonen har steget til skyhøye 130 prosent.Både økonomer fra opposisjonen og Det internasjonale pengefondet (IMF) mener imidlertid at inflasjonen i virkeligheten er enda høyere.Regjeringen har ikke kommentert tallene, som ble publisert i all stillhet på sentralbankens nettsider tirsdag.Krisen i Venezuela er blitt ytterligere forsterket som følge av konflikten mellom sittende president Nicolás Maduro og opposisjonen, med lederen for nasjonalforsamlingen Juan Guaidó i front. Blant annet har USA, som støtter Guaidó, skjerpet sanksjonene mot Venezuela.Representanter for de to sidene er for tiden i Oslo for samtaler om en mulig løsning.Den økonomiske krisen, som blant annet har ført til stor mangel på mat og medisiner, har drevet minst tre millioner venezuelanere på flukt de siste årene.(©NTB)