Riksvei 15 over Strynefjellet åpnet for trafikk igjen

Riksvei 15 over Strynefjellet i Oppland var stengt deler av natt til fredag på grunn av vanskelige kjøreforhold, men åpnet igjen litt før klokka 4.30.

Statens vegvesen meldte tidligere torsdag kveld at riksveien over Strynefjellet i Oppland og Sogn og Fjordane var stort sett bar, men hadde glatte partier etter snøvær på fjellovergangen natta i forveien.Noen timer etter valgte de å stenge fjellovergangen i fire timer da natta var på sitt mørkeste på grunn av vanskelige kjøreforhold.Mai måned har flere steder vært betydelig kaldere enn fjoråret. Torsdag er det snø i fjellet både i nord og sør, og økt snøskredfare i Nordland.Meteorologene meldte torsdag om lokalt vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge, Trøndelag og Nordland. Årsaken er sludd og snøbyger og temperaturer ned mot 0 grader.(©NTB)