(
FinansavisenSelskapet er bygd opp og eies av Norselab, investeringsselskapet til skihelt Aksel Lund Svindal, skriver Finansavisen.På skrytelisten hans står kunde som blant andre Helsedirektoratet, Lånekassen, Østfold Energi og Telia.- Dette er nøklene til suksess, mener vi. Vi tilbyr ikke skreddersøm, men har utviklet et standard system som er likt for alle kundene. Denne standardiseringen gir to store fordeler: forretningsmodellen blir ekstremt skalerbar for oss, og kundene nyter godt av forutsigbare kostnader, forklarer Johnsen
): Skyselskapet Documaster, med blant andre skihelt Aksel Lund Svindal på eiersiden, har økt inntektene med 100 % årlig de siste fire årene.- Ideen var å lage et verktøy som kunne skape orden i informasjonskaoset mange bedrifter opplever, og hjelpe dem med å bevare, strukturere og gjenbruke verdifull dokumentasjon, forklarer adm. direktør Anders Johnsen i Documaster.Selskapet ble etablert i 2014. Produktet var en skybasert, uavhengig og skalerbar arkivløsning. Dette dokumentlageret fungerer som en moderne versjon av fjernarkiv, noe som gjør at kundene kan frigjøre datakapasitet på sine daglige systemer og likevel bevare informasjon for fremtiden.Årlig doblingDocumasters inntekter i årene siden 2016 har vært som følger: 4 millioner, 8 millioner, 16 millioner og (estimert 2019) 30 millioner kroner.Forretningsideen har tydeligvis truffet et hull i markedet, og selv om kundemassen har vokst jevnt og trutt fra starten i 2014, har salget tatt av for alvor de siste par årene. Antall kunder har firedoblet seg siden 2016, og selskapet regner med å passere 250 kunder i løpet av året.- Vi har vel så og si ikke mistet en eneste kunde siden starten, og det tar vi som en tillitserklæring, sier Johnsen.Åpenhet og standardiseringI dag utgjør abonnementsinntektene 95 prosent av omsetningen i selskapet, mens de resterende 5 prosenten er inntekter fra rådgivningstjenester, skriver Finansavisen. Staben har også økt fra under 20 personer i starten av 2017 til nesten 80 personer i dag. Selskapet har kontorer i Oslo, Ålesund, Stockholm, Sofia og London.Mantraet til ledelsen er åpenhet og standardisering.- Åpenhet har vi ved åpne grensesnitt mot andre fagsystemer og IT-systemer (åpne API-er) og vi deler data. Det gjør det enkelt for alle å samarbeide med oss.