To millioner kroner i gebyr til Utdanningsetaten i Oslo

Etter at Aftenposten avslørte sikkerhetshull i en app, varsler nå Datatilsynet to millioner kroner i overtredelsesgebyr til Utdanningsetaten i Oslo kommune.

Ved skolestart i høst ble den nye appen Skolemelding lansert. Der kunne foreldre til mer enn 63.000 barn og unge i Oslo kommunisere med skolen.Høsten 2018 kom det fram at det har vært mulig for uvedkommende å logge seg inn som autoriserte brukere og dermed få tilgang til personopplysninger om andre elever, foresatte og ansatte gjennom appen.– Vi har ikke vært kjent med dette, og ser svært alvorlig på det, skrev kommunikasjonsdirektør Trine Lie Larsen i en epost til Aftenposten , som omtalte saken først, i høst.Fredag varsler Datatilsynet et overtredelsesgebyr til Oslo kommune på to millioner kroner.– Vi anser selvsagt dette som svært alvorlig, noe som gjenspeiles i at dette er det høyeste gebyret vi har varslet etter at de nye personvernreglene trådte i kraft, sier direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon.