UD: Norge bistår i gransking av sabotasje mot norskregistrert oljetanker

This photo provided by the United Arab Emirates' National Media Council shows the Norwegian-flagged oil tanker MT Andrea Victory off the coast of Fujairah, United Arab Emirates, Monday, May 13, 2019. Two Saudi oil tankers and a Norwegian-flagged vessel were damaged in what Gulf officials described Monday as a "sabotage" attack off the coast of the United Arab Emirates. While details of the incident remain unclear, it raised risks for shippers in a region vital to global energy supplies at a time of increasing tensions between the U.S. and Iran over its unraveling nuclear deal with world powers. (United Arab Emirates National Media Council via AP)

Norske myndigheter bistår i granskingen av sabotasje mot den norskregistrerte oljetankeren Andrea Victory og tre øvrige skip utenfor Emiratene.Søndag ble de fire skipene påført hull i skroget, tilsynelatende av sprengladninger, da de befant seg utenfor kysten av havnebyen Fujairah i Emiratene.Tirsdag kveld meldte en tjenestemann i landet at Norge, USA og Frankrike skal bistå i granskningen av sabotasjeangrepet. Onsdag bekrefter Utenriksdepartementet (UD) at norske myndigheter bistår i saken.– Norge bistår i tråd med normal praksis for situasjoner der norske skip er involvert. Den norske ambassaden i Abu Dhabi er i kontakt med emiratiske myndigheter om saken, sier seniorrådgiver Per Bardalen Wiggen til NTB.– Vi er kjent med hendelsen, men har ingen rolle i saken, opplyser Kripos.Andrea Victory er 14 år gammel og på drøyt 47.000 dødvekttonn. Bilder av skipet viser et hull i akterenden. Det norske rederiet Thome Ship Management, som eier oljetankeren, opplyste mandag at også de bistår lokale myndigheter i granskingen av hendelsen.(©NTB)