Vekst i Japansk økonomi i første kvartal

Japans økonomi vokste med 0,5 prosent i første kvartal viser offisielle tall som ble lagt fram mandag.

People walk past an electronic stock board showing Japan's Nikkei 225 index at a securities firm in Tokyo Friday, May 17, 2019. Asian stocks were mixed on Friday amid worries that U.S. economic sanctions on Huawei would put a drag on trade negotiations with China. (AP Photo/Eugene Hoshiko) Eugene Hoshiko

Veksten på 0,5 prosent var bedre enn ventet, melder nyhetsbyrået AFP. Veksten skjer til tross for usikkerheten i den internasjonale økonomien, Brexit og med USAs handelsbarrierer.Japan er verdens tredje største økonomi etter Kina og USA. Veksten i første kvartal følger opp veksten på 0,4 prosent fra fjerde kvartal i fjor. Men til tross for de positive tallene er analytikere usikre på tallene virkelig viser en god økonomisk utvikling for Japan.Handelsoverskudd er en viktig grunn til veksten, men dette overskuddet skyldes at fallende eksport er blitt møtt med redusert import, opplyste statsminister Shinzo Abes kontor.– Hovedtallene ser uventet gode ut, men dersom man ser nærmere på dem viser de lavere forbruk og at næringslivet investerer mindre i anlegg og utstyr, sier sjeføkonom Takeshi Minami ved Norinchukin Research Institute.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker