Apples sjefdesigner starter eget selskap

Sjefdesigner Jony Ive (52), i Apple forlater selskapet etter 27 år for å starte sitt eget, uavhengig, selskap med den tidligere arbeidsgiveren som kunde.

FILE - In this Monday, June 3, 2019 file photo, Apple CEO Tim Cook, left, and chief design officer Jonathan Ive look at the Mac Pro in the display room at the Apple Worldwide Developers Conference in San Jose, Calif. On Thursday, June 27, 2019, Apple said that Ive, chief design officer, will be leaving after more than two decades at the company to start his own firm. (AP Photo/Jeff Chiu) Jeff Chiu
Næringsliv

Meldingen om at britiske Ive forlater Apple kom overraskende som en selskapsmelding fra datagiganten torsdag ettermiddag. Aksjemarkedet svarte med å sende aksjekursen på børsen noe ned.Samtidig med meldingen om at han forlater selskapet, understreker Apple at de vil være på kundelisten til Ives nye selskap.Jony Ivy forlater Apple etter å ha jobbet der i 27 år. Han var sentral i utviklingen og utformingen av Apples produkter. Han arbeidet svært tett med avdøde Steve Jobs. Hans design er gitt en stor del av æren for at Apple kom tilbake etter at det var truet av undergang på midten av 1990-tallet.– Jony er en enestående i designverdenen, og hans rolle i Apples gjenoppstandelse kan ikke overvurderes, sa konsernsjef Tim Cook i uttalelsen.(©NTB)

apple
jony ive
Nyheter
Næringsliv