Bergensmilliardær gikk på valutasmell

- Jeg synes det er jævlig gøy å handle valuta.

Næringsliv

(Finansavisen): Bergens rikeste mann, Trond Mohn (76), gikk på en solid smell i 2018. Som følge av at datter­selskapet Wimoh gikk med et underskudd på 776,1 millioner kroner før skatt, tapte Meteva-konsernet 314,1 millioner kroner.Mohn forklarer underskuddet med en valutakontrakt hvor han har kjøpt norske kroner og solgte euro, skriver Finansavisen.Heller ikke i 2018 styrket norske kroner seg, slik valuta­eksperter og analytikere lenge har varslet i lys av høyere oljepris og økte rentedifferanser.- Posisjonen er ren spekulasjon. Jeg synes det er jævlig gøy å handle valuta og har holdt på med det siden 1985. Derfor velger jeg å beholde posisjonene jeg har pr. dags dato. Det gjelder å ha is i magen, sier Trond Mohn.- Tapene i regnskapet er bare papirpenger, og det bryr jeg meg ikke om, legger han til.Det er ikke første gang Mohn gjør store tap på valutakontrakter. I 2017 tapte Wimoh 447,9 millioner kroner på valuta. Likevel er det første gang tapene klarer å vippe konsernregnskapet i negativt lende.- Så lenge jeg har penger i banken til å dekke det urealiserte tapet, kan jeg holde denne posisjonen i all evighet, og det har jeg, forteller den glade bergenseren.Ved årsskiftet hadde Mohn 3,3 milliarder kroner i bankinnskudd som sikkerhet for valutakontrakter, skriver Finansavisen.Til tross for et dundrende underskudd, fortsetter Mohn-familien å gi bort store pengegaver. I årsberetningen foreslår Trond Mohn å overføre 465,3 millioner kroner til gode formål.- Gavedrysset fortsetter, og det er det viktigste for meg. Tapene i Meteva er urealiserte, og det rammer ikke likviditeten. Derfor kan jeg fortsette å gi.

trond mohn
Nyheter
Næringsliv