Boeing-leveransene halvert på et år

Ted S. Warren

Selskapets mest solgte flytype, 737 MAX, står fremdeles på bakken.

Boeing opplyser tirsdag at det leverte 30 fly til kommersiell drift i mai, som er 56 prosent lavere enn de 68 flyene som ble ferdigprodusert og levert i mai 2018.Nedgangen skyldes at leveransene av 737-modeller har stupt, fra 47 i mai i fjor til åtte i mai i år. Alle de åtte var av en eldre type, NG-varianten av 737, ikke MAX-modellen.Boeing produserer fremdeles MAX, men de leveres ikke ut. Det Chicago-baserte selskapet har 4.550 bestillinger inne på MAX-fly som ikke er levert.Til sammen 346 mennesker mistet livet i to 737 MAX 8-ulykker i Indonesia i oktober i fjor og Etiopia i mars i år. Flytypen ble etter Etiopia-ulykken satt på bakken av luftfartsmyndigheter over hele verden.(©NTB)