Dårlig år for kronprinsparets stiftelse

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit - Foto - Scanpix

Årsregnskapet for stiftelsen Kronprinsparets Fond viser at gaver og bidrag falt med nesten 2 millioner kroner fra 2017 til 2018.

I 2017 fikk fondet gaver og bidrag på nærmere 7,45 millioner kroner, mens i 2018 var beløpet 5,4 millioner skriver Nettavisen.De lavere bidragsinntektene førte til et driftsunderskudd i fjor på 356.000 kroner, og 818.000 kroner i minus på bunnlinjen. Fondet måtte tåle en finansiell smell i fjor på over 600.000 kroner.Egenkapitalen i fondet er fortsatt solid, siden mesteparten av midlene er plassert i verdipapirer.Fondet har til sammen fire ansatte, og ifølge avisen utgjør de totale lønns- og personalkostnadene hele 48 prosent av bidragene som kommer inn. Nærmere 2 millioner av lønnskostnadene knyttes til spesifikke prosjekter.Kronprinsparets Fond har etablert et nettverk av prosjekter som satser på kompetansedeling og samarbeid for ungdom. Styreleder er tidligere finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen.(©NTB)