Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 8. juni.

Bryllup på bryllupFolkemuseet har invitert folk til å til å gi gifte seg på museet, og det har over 40 brudepar takket ja til. Vielsene er private, og blir gjennomført i samarbeid med Oslo rådhus og Oslo domkirke.Den offentlige delen av arrangementet inkluderer bryllupsfest i Trøndelag på 1950-tallet, et staselig bryllup i et kjøpmannshjem på 1700-tallet, oppkledning av to bruder i Øst-Telemark på 1800-tallet og catwalk med brudekjoler fra 1700-tallet til i dag.G20-møteOECD håper på å samle verdenssamfunnet om en felles skatteløsning rettet mot nettgiganter. Finansministrene fra G20-landene er ventet å skrive under på veikartet når de møtes i Fukuoka i Japan 8. og 9. juni.Møtet finner sted i forkant av G20s hovedmøte i Osaka i Japan 28. og 29. juni, der blant annet USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping skal delta.Verdens havdagVerdens havdag mandag 8. juni skal skape oppmerksomhet rundt havene og det marine økosystemet. Dagen skal markeres med søppelplukking, konferanser og arrangementer verden rundt.Stigende havnivå, temperaturendringer, forurensing og forsøpling er blant miljøproblemene som har rammet havet.Til USAs grenseMexicos president Lopez Obrador reiser til grensen mellom Mexico og USA, samme dag som USA har suspendert den varslede tollinnføringen på mexicanske importvarer.Landene har blitt enige om at Mexico må gjøre grep for å redusere migrantstrømmen gjennom Mexico. I retur slipper Mexico en tollinnføring.(©NTB)