DN-eier sluker selskap

Næringsliv

NHST Media Group, som blant annet eier Dagens Næringsliv, kjøper alle aksjene i Fiskeribladet.NHST har fram til nå eid 66,6 prosent av Fiskeribladet, mens Norges Råfisklag har eid resten, melder Dagens Næringsliv.– Dette er et ledd i vår strategi om å vokse videre som det viktigste mediehuset for den norske sjømatnæringen, sier konsernsjef Hege Yli Melhus Ask i NHST.Eierskapet har vært delt etter at de to avisene Fiskeribladet og Fiskaren ble fusjonert i 2008. Partene ønsker ikke å gå ut med prisen på aksjene.Administrerende direktør Svein Ove Haugland i Norges Råfisklag sier at salget skjer som en følge av strategiske valg både hos Råfisklaget og NHST.– Det er ikke lenger en naturlig del av Norges Råfisklags strategi å eie en mediebedrift. Vi er trygge på at NHST vil videreføre Fiskeribladet som en av de viktigste nyhets- og debattkanalene for næringen, sier Haugland.Fiskeribladet har hovedkontor i Bergen. Avisen har 28 ansatte og omsatte i 2017 for 42,7 millioner kroner med et opplag på 7.500.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv