Enighet i lønnsoppgjøret for Den norske kirke

Partene i lønnsoppgjøret i Den norske kirke kom tirsdag til enighet. Oppgjøret innebærer et løft for dem som ikke tilhører noen definert lønnsgruppe.

Kirke - Foto - Scanpix
Næringsliv

KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter forhandlet med de 22 fagforeningene på området. Resultatet i mellomoppgjøret innebærer at det kan gis ulike tillegg for ansatte i fellesråd og menighetsråd i tillegg til prester, sentralkirkelig ansatte og ansatte på bispedømmekontorene.Profilen på oppgjøret innebærer et løft for de såkalt unormerte stillingene – de som ikke tilhører noen definert lønnsgruppe. Disse får en lønnsøkning på 4,1 prosent, mens resten får en lønnsvekst på 3,2 prosent. Virkning er fra 1. mai.– Det har vært viktig for KA å få på plass gode lønnsjusteringer til de unormerte i år, ettersom disse ofte har blitt for lavt prioritert, sier direktør Ingrid B. Tenfjord i KAs arbeidsgiveravdeling i en pressemelding.Mens hele årets oppgjør forhandles sentralt, vil det neste år også bli lokale forhandlinger.(©NTB)

lønnsoppgjøret
den norske kirke
Nyheter
Næringsliv