EU-domstolen: Tysk motorveiavgift i strid med reglene

Den planlagte nye motorveiavgiften i Tyskland bryter med EUs antidiskrimineringslover, siden den bare skal gjelde førere av biler registrert i andre land.

Næringsliv

Den tyske avgiften er vedtatt, men har ennå ikke trådt i kraft. Den innebærer at pengene blir krevd inn fra alle bilister, men at tyske bilførere blir kompensert i form av en nedjustering av årsavgiften.Den såkalte infrastrukturavgiften har vært en viktig politisk sak for statsminister Angela Merkels koalisjonsregjering.Nabolandet Østerrike har med støtte fra Nederland brakt saken inn for EU-domstolen. De argumenterte for at praksisen diskriminerte bilister fra andre medlemsland og fikk altså medhold.Det er uvanlig at andre medlemsland klager slike saker inn for domstolen. Det gjøres vanligvis av EU-kommisjonen.(©NTB)

eu
motorvei
tyskland
Nyheter
Næringsliv