Fangstverdi for 99 millioner inndratt

Fiskerne fikk inndratt 19.000 tonn fisk til en verdi av 99 millioner kroner.

Cornelius Poppe
Næringsliv

Fiskesalgslagene inndrar verdien av fangst utover kvote og i andre tilfeller hvor fiskerilovgivningen ikke overholdes. Dette skjedde ved 2,6 prosent av landingene i fjor.For å bli en mer åpen forvaltning, offentliggjør Fiskeridirektoratet for første gang en oversikt om hva som blir inndratt av fangst fra fiskerne.– Slik inndragning skjer uavhengig av andre typer reaksjoner og skal forhindre at noen får en uberettiget vinning av ulovlig fangst, sier Thord Monsen, som er seksjonssjef ved kontrollseksjonen i Fiskeridirektoratets ressursavdeling.Reaksjonsformen er uavhengig av andre typer reaksjoner som overtredelsesgebyr, politianmeldelse og advarsel. De fleste inndragningene skjer på grunn av fiske utover kvote, men det foregår også ved ulovlig bifangst eller innblanding av fisk under minstemål.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv