Korrupsjonssiktelsen mot Oslo-advokat er utvidet

Politiet har utvidet siktelsen mot en Oslo-advokat til å gjelde flere tilfeller av grov korrupsjon, blant annet i forbindelse med tvangssalg av boliger.

Advokaten ble først pågrepet i slutten av oktober i fjor og siktet for ett tilfelle av grov korrupsjon, skriver Nettavisen.Han skal da ha mottatt rundt 20.000 kroner i forbindelse med et tvangssalg av en bolig der han var oppnevnt som medhjelper for Byfogdembedet i Oslo.Fredag fikk avisa opplyst at mistankegrunnlaget er utvidet og nå gjelder flere tilfeller der advokaten skal ha krevd og mottatt penger og tjenester fra personer som hadde boligene sine på tvangssalg i Oslo- og østlandsområdet.– Per nå har vi ikke full oversikt over hvor mange fornærmede det gjelder, eller hvor stort totalbeløp det dreier seg om, sier politiadvokat Christian Stenberg til Nettavisen.– Vi mener det dreier seg om grov korrupsjon fordi det er snakk om en advokat som har vært medhjelper for det offentlige i forbindelse med tvangssalg av eiendom.Selv avviser advokaten anklagene.– Denne saken er bare tull, sier han til Nettavisen før han henviser til sin forsvarer Oscar Ihlebæk.Ihlebæk sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld for noen av forholdene.(©NTB)