Lego-familien vil kjøpe Legoland tilbake for 64 milliarder kroner

Grunnleggerne av Lego vil, sammen med to fond, legge 64 milliarder på bordet og kjøpe hele selskapet som i sin tid overtok Legoland.

Næringsliv

Familieselskapet Kirkbi, grunnleggerne av Lego i 1932, vil sammen med investeringsfondet Blackstone og et canadisk pensjonsfond kjøpe hele Merlin Entertainment, et britiskbasert selskap som eier 120 underholdningsparker, deriblant de fem Lego-parkene som finnes, og hoteller over hele verden.Kirkbi eier fra før 29 prosent av Merlin, men vil nå gå inn for å kjøpe opp hele selskapet, ifølge Financial Times , som har snakket med flere personer som har kjennskap til prosessen.Oppkjøpet er ventet å ha en prislapp på om lag 6 millioner pund, omtrent 64 milliarder norske kroner. I det siste regnskapsåret hadde Merlin en omsetning på 18,3 milliarder kroner og et overskudd før skatt på drøyt 3 milliarder kroner. Legoland-delen omsatte for 6,8 milliarder kroner.Nyheten om det planlagte oppkjøpet kan komme så tidlig som fredag morgen.(©NTB)

lego
legoland
Nyheter
Næringsliv