Lørenskog-saken: Politiet mer sikre på hvor mange som var i huset på forsvinningsdagen

Politiet mener de har bedre kontroll på hvor mange som befant seg i huset dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant på Lørenskog i fjor høst.

– Vi er nærmere å vite antallet nå enn vi har vært tidligere, men det gjenstår fortsatt arbeid for å bli enda sikrere i den vurderingen, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til NRK.Brøske sier at de har skaffet seg en bedre oversikt over åstedet nå enn tidligere i etterforskningen. Det er nå 225 dager siden 68 år gamle Hagen ble antatt bortført fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober.Politiinspektøren ønsker verken å gå ut med antall personer de antar befant seg i boligen, eller hva som gjør at de føler seg sikrere på antallet.– Uten å gå i detaljer, så handler det om den jobben, vurderingene og tolkningene som er gjort av det som er sikret i etterforskningen. Det er helt sentralt i etterforskningen å få svar på hvem som var i boligen den dagen hun forsvant, sier Brøske.Det siste sikre livstegnet fra 68-åringen er en telefonsamtale som ble registrert klokken 9.14 om morgenen samme dagen hun forsvant. Da ektemannen Tom Hagen – en av Norges rikeste personer – kom hjem fra jobb klokken 13.30, var hun allerede borte. Politiet antar at kvinnen ble bortført den formiddagen.Denne uken ble det kjent at politiet fant 68-åringens mobiltelefon kort tid etter at hun forsvant, men politiet har av hensyn til etterforskningen ikke gått ut med funnet før nå, ifølge VG.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker