Mer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier

Dyrevernsorganisasjonen Noah vil ha obligatorisk kameraovervåking i norske slakterier. Noahs kampanje for dette har hittil fått 15.000 underskrifter.

Næringsliv

Kampanjen til Noah , først omtalt krever obligatorisk kameraovervåking i slakterier og slaktebiler i Norge – og at opptakene blir offentlig tilgjengelige. Ifølge Nationen fikk aksjonen 7.000 underskrifter på under ett døgn da den først ble lansert i kjølvannet av NRK Brennpunkt-dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter», som viser omfattende lov- og regelbrudd i grisefjøs og -slakterier. Natt til tirsdag var antallet økt til rundt 15.200.– Kameraovervåking i slakterier, som er offentlig tilgjengelige, vil bidra til at folk ser hva som gjøres for at dyr skal bli til kjøtt – og dermed har mer grunnlag for å ta valget om de vil fortsette å bidra til dyrenes lidelser, sier leder Siri Martinsen i Noah om bakgrunnen for kampanjen.Best å droppeMartinsen mener likevel det er best om folk bare dropper kjøttet.– Samtidig er det uhørt at folk flest aldri ser hvordan dyrene behandles i industrien, men kun fôres med manipulerende reklame, sier hun.Kameraovervåking i slakterier har blitt innført i flere land de seneste årene, blant annet i Israel, Frankrike og England.Brukes alleredeAdministrerende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) presiserer i en SMS at kameraovervåking gjort obligatorisk, for eksempel i England, ikke generelt gjøres «offentlig tilgjengelige».– Overvåkingsbildene er primært tilgjengelig for slakteriet selv, og for tilsynet ved behov, skriver Juul-Hansen.Ifølge KLF har flere private slakterier i Norge testet ut overvåkingskamera på slaktefjøset og vil bruke det i stadig større grad for å sikre at dyrevelferdsregelverket følges, som en sikkerhet både for dyr og ansatte.(©NTB)

noah
underskiftskampanje
slakterier
Nyheter
Næringsliv