Milliardær punger ut flere milliarder for klimaet

New York-borgermester Michael Bloomberg. AP Photo

Milliardæren Michael Bloomberg sier at han vil sette av fem milliarder dollar til bruk i kampen mot klimaendringer.

Bloomberg sier at pengene vil gå til lobbyvirksomhet for å stenge 250 kullgruver i USA, samt til å fremheve politikere som prioriterer klimakampen. Filantropen har allerede vært involvert i nedstengningen av 289 kullgruver i USA.– Vi må bli dypt involvert i valg over hele landet fordi klimaendringer først og fremst er et politisk problem, sa Bloomberg under en tale i Massachusetts Institute of Technology (MIT).– Vi vil bruke stemmeretten til å bekjempe alle som forsøker å hindre handling. Vårt budskap til de folkevalgte er enkelt: Gjør noe med klimaendringer eller aksepter konsekvensene på valgdagen, sier Bloomberg.Milliardæren var lenge på listen over mulige demokratiske presidentkandidater, men han har siden avfeid ryktene og sagt at han vil forsøke å bringe politisk endring utenfor Washington.(©NTB)