Passasjerskip på Svalbard får skjerpede krav

Flere må bygges om.

Flere av skipene som frakter passasjerer ved Svalbard, må bygges om for å innfri nye sikkerhetskrav. For noen skip kan det bli dyrt.Bakgrunnen for at regjeringen vil innføre nye krav er at turisttrafikken ved Svalbard har økt kraftig, skriver Sysla.Fra 2008 til 2018 doblet antallet ekspedisjonscruise seg, og antall passasjerer økte med 72 prosent, ifølge tall fra Sysselmannen.De fleste skip som i dag seiler ved Svalbard vil bare trenge mindre endringer for å oppfylle regelverket, men for fem skip, to norske og tre utenlandske, vil de nye kravene innebære at de må gjennomføre store ombygginger.– For de skipene som har lavest sikkerhetsstandard i dag, vil ombyggingskostnadene kunne overstige skipsverdien, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til Sysla.Forskriften vil tre i kraft fra begynnelsen av 2020, og det er fastsatt en overgangsordning på fem år.(©NTB)