Arbeidere ved West Qurna fase to-feltet i Irak. Foto: AP

Rakettangrep mot utenlandske oljeselskaper

To personer ble skadd da en rakett rammet et bolig- og administrasjonsområde som brukes av flere internasjonale oljeselskaper i Basra i Irak.

Angrepet skjedde tidlig onsdag, og to irakiske arbeidere ble skadd, opplyser lokalt politi til Reuters.Det skal dreie seg om en Katusja-rakett med kort rekkevidde, opplyser politiet til Arab News. Den skal ha landet 100 meter fra et boligområde som brukes av ExxonMobil. En sikkerhetskilde opplyser at selskapet forbereder evakuering av omkring 20 utenlandske medarbeidere fra stedet.Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet. Shell og Eni er blant de øvrige selskapene som har virksomhet på stedet.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også