Shipping-topp og banksjef inn i IOC

Styrelederen i Star Bulk og konsernsjefen i Credit Suisse, som har bakgrunn fra henholdsvis vannpolo og roing, er begge valgt inn i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Næringsliv

Onsdag ble 10 nye medlemmer valgt til IOC, og etter fire år var Hellas tilbake i varmen.Den greske representanten er Spyros Capralos, som også er styreleder i det Athen-baserte tørrlastrederiet Star Bulk Carriers, der han var konsernsjef fra 2011-2014.Capralos ledet landets olympiske komité da de ble involvert i en billettskandale i forbindelse med OL i London i 2012. Dermed ble grekerne for første gang utelatt fra IOC siden opprettelsen i 1894.Et annet interessant navn blant de nye medlemmene er Tidjane Thiam, konsernsjefen i den sveitsiske storbanken Credit Suisse.Capralos representerte Hellas i vannpolo i OL i 1980 og 1984, og er nasjonal mester i svømming.Syv år yngre Thiam, som kommer fra Elfenbenskysten har ikke deltatt i OL, men har vært aktiv innen flere andre idretter, deriblant roing.

star bulk carriers
star bulk
tørrlast
styreleder
ioc
styremedlem
Nyheter
Næringsliv