Storbritannia og Sør-Korea med frihandelsavtale før brexit

Sør-Korea og Storbritannia er enige om å inngå en separat frihandelsavtale i forkant av britenes skilsmisse fra EU sent i oktober.

Det opplyser sørkoreanske handelsmyndigheter mandag, ifølge Reuters.Avtalen skal bidra til å minske usikkerheten i markedet og opprettholde handelsforholdet til Storbritannia også i kjølvannet av brexit.Avtalen er basert på den eksisterende avtalen mellom EU og Sør-Korea, ifølge en pressemelding fra handelsdepartementet i Sør-Korea.Dagens avtale med EU inkluderer nulltariff på eksport av for eksempel bildeler og biler fra Sør-Korea. Sør-Korea utarbeider også alternative avtaleplaner med Storbritannia for hva som skjer mellom de to landene ved eventuelle andre scenarioer enn brexit, for eksempel et såkalt «no-deal»-scenario.(©NTB)