Tollerne med rekordbeslag

Tollerne gjorde rekordbeslag av Tramadol-piller.

Foto: Scanpix

Tollere på Oslo lufthavn fant tirsdag 184.000 Tramadol-piller. Det er det største beslaget av det smertestillende medikamentet noensinne i Norge.Pillene ble funnet i fire kofferter som tilhørte to svenske flypassasjerer, ifølge Tolldirektoratet.Beslaget tyder på et omfattende misbruk av denne typen reseptbelagte legemidler i Norge, mener tolldirektør Øystein Børmer.– Det er en bekymringsfull beslagsrekord og samtidig et framvoksende samfunnsproblem. Det er all grunn til å advare mot bruken av dette legemiddelet, sier han.Tolldirektøren viser til tall fra Folkehelseinstituttet i 2016, hvor det kommer fram at flere i Norge dør av sterke smertestillende medikamenter enn av heroin.Tolletaten ser en betydelig økning i antall beslag og mengde som beslaglegges. Hittil i år er det beslaglagt 560.000 piller med Tramadol, mens det i hele 2017 ble beslaglagt nær 300.000 enheter Tramadol, sier Børmer.Dette er det tredje beslaget av over 100.000 piller tramadol på Oslo Lufthavn i 2019.De to svenskene, som hadde startet reisen i Kenya, er nå overlevert til politiet.– Vi har også tidligere opplevd at de store beslagene av Tramadol skjer fra reisende med fly fra land i Afrika, opplyser seksjonssjef Tor Fredriksen i tollkontrollen på Oslo lufthavn.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker