Tore Tønseth venter lakseprisen snart slår tilbake

Stor variasjon i prisen de siste ukene har samtidig skapt en usikkerhet i markedet, mener lakseanalytikeren.

- Når vi går inn i en ny uke ser det ut til at spotprisenee har falt ytterligere, og vi snakker nå om priser på midten av 50-tallet (kr/kg). Den store volatiliteten i pris over de siste ukene har trolig skapt en viss usikkerhet i markedet, og i kombinasjon med høyere volumer har spotprisen blitt presset ytterligere ned.Det skriver Tore Tønseth i SpareBank 1 Markets i sin oppdatering foran den kommende uken. - Forutsigbar laksepris fra uke til uke er vanskelig for øyeblikket, men tall for biomassen i Norge viser svært lite vekstpotensial i slaktevolum de kommende månedene. Vårt hovedcase forutsetter spotpris i den lave enden på 60-tallet de kommende 2-3 månedene, som betyr at vi forventer at prisene skal komme seg relativt snart igjen, skriver lakseanalytikeren. Tønseth, som viser til Kontali, skriver at den utestående biomassen i slutten av mai er 4,5 prosent høyere enn for et år siden, men ned fra 6,3 prosent for en måned siden. Meglerhuset har ikke gjort noen endringer i sine estimater eller anbefalinger denne uken.- De lavere spotprisene har selvfølgelig påvirket forward markedet, og 2019cal er sett ned 0,2 kroner/kg den siste uken til 60,8 kroner/ kg. 2020 er ned med 0,4 kroner/kg til 61,0 kroner/kg. Sommerferie gir høyere prisPareto Securities skriver i sin sjømatkommentar at det venter laksepriser rundt 57 kroner/kg den kommende uken, ned fra 61 kroner forrige uke. - Hovedårsaken til prisreduksjonen er fortsatt høye slaktevolumer, da veksten i sjøen har vært god i mai. Det er trolig også et høyt slaktevolum før sommerferien begynner i Norge, skriver Pareto Securities. I likhet med Tønseth, tror Pareto Securities at prisene vil hente seg inn. Meglerhuset tror prisene vil få et løft i juli som følge av at sommerferien trolig vil føre til noe lavere slakting, og spår laksepriser i andre kvartal på 62,3 kroner/kg, og 58 kroner/kg i tredje kvartal.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også