USAs sentralbanksjef antyder rentekutt

USAs handelskonflikter bidrar til mørke skyer over horisonten og kan bidra til å rettferdiggjøre kutt i styringsrentene, mener sentralbanksjef Jerome Powell.

Næringsliv

De økonomiske utsiktene har blitt dystrere siden begynnelsen av mai. Det er økende usikkerhet rundt handel og global vekst, påpekte Powell i en tale i New York tirsdag.Det er dermed tegn på at sentralbanken kan komme til å se nærmere på behovet for rentekutt. Powell slo ikke fast i sin tale at det blir rentekutt ved neste korsvei, men han forsterket sentralbankens nylige budskap om at styret vurderer tiltak for å beskytte verdens største økonomi.Flere analytikere mener sentralbanken kan komme til å kutte rentenivået på det neste møtet 30. og 31. juli. I så fall vil det være det første rentekuttet siden 2008.Powell insisterte i sin tale på at sentralbanken er «isolert» fra politisk press, til tross for at USAs president Donald Trump gjentatte ganger har kritisert Powells rentepolitikk.Sentralbanken spolerte sin mulighet til å kutte styringsrentene på sitt møte i forrige uke, skrev Trump på Twitter mandag. Da beholdt sentralbanken rentenivået uendret i intervallet 2,25 prosent til 2,5 prosent.(©NTB)

jerome powell
usa
Nyheter
Næringsliv