30 barnevernsansatte i Nordland hadde ikke gyldig politiattest

Tilsyn utført av Fylkesmannen i Nordland viser at 30 barnevernsansatte ved flere institusjoner i fylket ikke hadde gyldig politiattest, slik loven krever.

Publisert 28. juli 2019 kl. 07.47
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 88 ord
 skriver at ifølge loven skal alle ansatte ved barnevernsinstitusjoner i Norge levere gyldig politiattest som ikke er eldre enn tre måneder, før det skrives arbeidskontrakt.Tilsyn utført av Fylkesmannen i Nordland viser at 30 ansatte ikke kunne dokumentere gyldig politiattest.– Vi ser alvorlig på dette. Det kan medføre økt risiko for de ungdommene som bor på institusjonene, sier avdelingsdirektør Merete Troll hos Fylkesmannen i Nordland til kanalen.Så langt i år har Fylkesmannen vært på tilsyn på fem institusjoner. Det var på tre av institusjonene de fant mangel på politiattester.(©NTB)