Aleris selges for milliardbeløp

Får ny eiere etter 10 år.

Investeringsselskapet Triton kjøper det skandinaviske private helseforetaket Aleris, opplyses det i en melding. Selskapsverdien i kjøpet er satt til 2,8 milliarder svenske kroner. Oppkjøpet gjelder omkring 100 sykehus- og røntgenvirksomheter i Norge, Sverige og Danmark med tilsammen 3300 medarbeidere og omsetning på 4,4 milliarder svenske kroner, opplyses det. Patricia Industries, der den svenske Wallenberg-familien har aksjemajoritet), selger seg dermed ut av Aleris etter 10 år som eiere.- Overgangen til nye eiere betyr nye muligheter for oss i Aleris – og for våre pasienter. Triton har nyttig ekspertise og erfaring, mens Aleris har topp medisinsk kompetanse og dyktige medarbeidere innen en rekke medisinske disipliner. Sammen skal vi skape en enda bedre plattform for å levere høykvalitative og innovative helsetjenester til våre nærmere 1 million pasienter, sier administrerende direktør i Aleris Norge, Mia Grundstrøm.Triton er et investeringsselskap som i dag eier 38 virksomheter med til sammen 73 000 medarbeidere.